Kadett

2013.03.14. 22:09:06

Diadal hosszabbítás után

Bajai NKK - Szombathelyi SI 58 - 54 (15-16, 14-17, 8-10, 12-6, 9-5)

Másodszor is legyőztük a szombathelyieket, így a hétvégi, Nagykanizsa elleni mérkőzés eredményétől függetlenül megszereztük a második, még továbbjutást érő helyet a csoportban. Szép volt lányok!

Hirdetés

Bajai NKK: VÁITS P. 20/6, Baráti C. 1, FIEDLER E. 19/3, Kajtár D. 4, Kemény F. Csere: Ritz G., Hilcz A. 6, BARÁTI SZ. 8. Edző: Csányi Tamás.

Lányaink hatalmas csatát vívtak a szombathelyiekkel. Ellenfelünket fűtötte a visszavágás, hiszen szombaton két pontos győzelmet arattunk ellenük Szombathelyen. Az összecsapás tehát nem ígérkezett könnyűnek.

A feldobás után egymásnak is estek a csapatok. Felváltva születtek kosarak, de az első félidő szombathelyi vezetéssel zárult. A második 20 perc elején kiegyenlítettünk, majd átvettük a vezetést. Hatalmas izgalmak közepette a rendes játékidő végén 49-49-et mutatott az eredményjelző.

A hosszabbításra mindkét együttes elkészült az erejével, de a 45 (!) percet pályán lévő, és kiváló teljesítményt nyújtó Váits Petra-Fiedler Emese duónak köszönhetően végül mi ünnepelhettünk. Petra és Mesi sokadszor tettek tanúbizonyságot példás küzdőszellemükről, akaraterejükről. Minden dicséret megilleti őket, ahogyan a csapat többi tagját is, mert a siker természetesen közös munka eredménye. Nem szerezhettük volna meg a győzelmet Baráti Corina jó mezőnymunkája, Baráti Szabrina ügyes center teljesítménye, Kemény Fanni remek védekezése, Hilcz Alexa nagyszerű passzai, Ritz Gitta segítőkészsége és Kajtár Daniella egyre érettebb játéka nélkül Ezzel a győzelemmel a Nagykanizsa elleni mérkőzés eredményétől függetlenül megszerztük a továbbjutást érő második helyet a csoportban. Ez azt jelenti, hogy a következő körben a Keleti csoport alsóházi rájátszásának első helyezettjével, nagy valószínűséggel a Kecskemét csapatával játszunk egy oda-vissza meccset a legjobb 10-be jutásért. Szép volt lányok! Hajrá Baja!